Kom igang med at handle på BitMEX

Bitmex – Hvordan gør man

 

 

For erfarne bitcoin traders er BitMEX en af de absolut vigtigste børser at være på overhovedet. Årsagen findes i den høje likviditet, samt gode mulighed for at geare sine positioner. Netop den gode mulighed for gearing kan være utrolig fordelagtig, hvis man ved hvordan man man skal bruge det. I følgende artikel fokuserer vi hvad der udmærker BitMEX samt hvordan man opretter en konto. Samtidig hvordan man kommer igang med at handle de forskellige finansielle produkter der tilbydes.

 

Bitmex – Cryptobørsen, der skiller sig ud

BitMEX adskilder sig lidt fra flere af de andre crypto-exchanges flere punkter. For det første er det ikke muligt at hverken indsætte eller trække midler ud i bitcoins. Hvis du ønsker at handle på BitMEX nytter det med andre ord ikke at lede efter “deposit”-mulighederne for US Dollars, idet BitMEX udelukkende tager imod bitcoins.

Dernæst er BitMEX speciel fordi de hverken tilbyder køb eller salg af bitcoins. I stedet tilbydes muligheden for handel af mere avancerede finansielle produkter (futures kontrakter), hvis pris er bundet op på prisen af bitcoin. Dette betyder i praksis, at man kan spille på at prisen går op eller ned for bitcoin i US Dollar værdi , men at ens gevinst eller tab altid afregnes i bitcoin.

Sidst, tilbyder de finansielle produkter man kan handle på BitMEX, at man kan handle med utrolig høj gearing. Når man handler med gearing betyder det i bund og grund blot, at man handle for en større sum end man stiller sikkerhed for med ens balance. Dvs. har man en balance på ens konto med 2 BTC, er det muligt at tage ordrer for langt større end ens balance.

Handler man med en gearing på 5 er det med nævnte balance muligt at lægge en ordrer på 10 BTC, selvom man kun stiller sikkerhed for 2 af dem. Denne sikkerhed refereres ofte til som ‘collateral’ eller ‘security’.

 


 

Disclaimer
Er du en helt en ny trader eller endnu igang med at lære de basale “tools of the trade”, er det formentlig ikke en god idé at give sig i kast med BitMEX på nuværende tidspunkt. I stedet bør du kigge nærmere til børser såsom Coinbase.

 

Hvordan opretter man sig

Step 1 – Opret en konto

Før du kan komme igang med at handle skal du naturligvis have oprettet en konto. Tryk på dette link for at komme igang

Step 2 – Udfyld informationerne

Derefter udfylder du de få informationer du bliver adspurgt. Dette inkluderer e-mail, password, hjemland, fornavn og efternavn. Så snart disse er udfyldt kan din konto oprettes og du kan i princippet allerede gå igang med at handle.

 

Step 3 – Deponer bitcoins og kom igang med at handle!

Nu hvor din konto er oprettet, er du i princippet allerede klar til at gå igang med at handle – Eller næsten. Det eneste du mangler er at deponere nogle midler til din konto. Dette gøres ved at trykke på din balance øverst til højre, hvorefter der skal trykkes på “Deposit”-knappen på næste skærmbillede.

Så snart dette er gjort vises der en public key (wallet-adresse), som der kan deponeres BTC til.

 

Når dine midler er blevet deponeret til din konto kan du gå igang med at handle. Inden du går igang med at handle. Det dog anbefalelsesværdigt, at du sætter dig godt ind i de finansielle produkter der handles før du går igang.

På følgende screenshot ses de tre produkter jeg selv benytter: Perpertual swap samt de to quaterly kontrakter.

Jeg har forsøgt nedenfor at opridse de mest væsentlige detaljer for hver af disse to forskellige typer af kontrakter. Det dog dit eget ansvar at holde dig opdateret på detaljerne for hver af disse kontrakter.

 

Perpetual Swap


Denne kontrakt er BitMEX absolut mest likvide produkt, hvilket gør den meget brugbar til kortsigtede handler, hvor det er nødvendigt med store positioner.

Hver kontrakt har en værdi af nøjagtig en USD værd i bitcoin.

Når en kontrakt åbnes betales der 1,00% fee + omkostninger. Per egen erfaring er det sjældent åbningsfee’et der er særlig væsentligt her. Til gengæld er det vigtigt, at være opmærksom på den ‘funding-rate’ der også findes på kontrakten.
Funding-raten kan forstås som en ‘maintenance-cost’ for at holde sin position åbning og udveksles direkte mellem købere (longs) og sælgere (shorts).

Hvis funding-raten er negativt skal shorts betale funding til longs, og omvendt, hvis positiv skal longs betale funding til shorts.

Har man tænkt sig at handle perpetual kontrakten er det ret vigtigt at tænke dette ind i sin strategi. Da men kan stå til at miste en del af sin profit i en vindende handel fordi man tvinges til at betale funding undervejs. Omvendt har man mulighed for at lave ganske fint afkast på funding-raten såfremt man “går imod strømmen” og således modtager funding.

Quaterly Kontrakten 

Denne kontrakt er optimal såfremt man ønsker at tage en position over en længere tidsrække. Dvs. ønsker man at have en bitcoin lang position fordi bitcoin er i et længeresigtet bullmarked er dette kontrakten man skal se til.

Denne er knap så likvid som perpetual kontrakten og man skal derfor tænke sig om. Hvis man vil opbygge sin position således man ikke opnår slippage.

Når en kontrakt åbnes betaler man en entry fee’ og ligeledes betaler man en exit fee igen når den lukkes. Modsat perpetual kontrakten betaler man altså ingen løbende funding rate her. Dette er en kæmpe fordel da man således er i stand til at holde kontrakten åben over en længere tidsperiode uden at skulle betale nogen form for gebyrer.

Årsagen til at den kaldes en ‘quaterly’ kontrakt er naturligvis at den har en tidsbegrænsning på et kvartal. Disse følger kalendermånederne slavisk og lukkes automatisk så snart tidsperioden for kontrakten udløber. En quarterly kontrakt ved navn MAR18 vil altså udløbe marts 2018 mens en kontrakt DEC18 vil udløbe december 2018.

Generelt er likviditeten også ok på disse kontrakter, men man bør være ekstra varsom med market-orders i starten af et kvartal når en ny kontrakt åbner op for trading. Det samme gør sig gældende igen når man påbegynder sidste måned for en kontrakt. Bitmex´s likviditet kan derfor vil sive ligeså stille over i det næste kvartals kontrakt.

 

Læs også: Gode råd til med garanti at tabe penge i crypto marked, Her

 

Disclaimer
Denne side indeholder affiliate-links. Ved brug af disse links er du altid stillet ligeså godt som hvis du gik til udbyderen udenom affiliate-linket. Ved nogle links kan der forekomme en bonus for brugeren. Mentor Group ApS vil aldrig promovere produkter eller services vi ikke selv benytter.

 

Danmarks Stærkeste Netværk af Traders

Mentortrading hjælper dig på vej med dine investeringer og trading. Bliv en del af et netværk på mere end 1700 medlemmer.

JEG HAR GLEMT MIT PASSWORD