Er Bitcoin et pyramide-spil?

Kritik af Bitcoin: er det snyd og humbug?

En almindelig og ofte beskrevet kritik af bitcoin er, at det skulle være et Ponzi-scheme eller måske en penny stock (lille aktie klasse med lav volume og marketcap. Hvis du har set wolf of wall street you get the picture). Dette er en almindelig fejlagtighed, der har cirkuleret rundt blandt mange både uforstående over denne nye teknologi eller folk med en målrettet anderledes agenda. I denne artikel vil jeg forsøge at modbevise de argumenter omkring bitcoin som der findes.

Bitcoin er et Pyramidespil

Definition af Pyramidespil:

Et ulovligt investeringssvindelnummer baseret på en hierarkisk opsætning.
Investorer laver basen af pyramiden og bidrager med finansieringen, som bliver givet videre til nyere investorer/investorer over dem.

Hvis du købte Bitcoin tidligt fik du jf. den billigere pris flere bitcoin for din kapital, MEN du tog også en langt større risiko.
Derfor et argumentet at nogle har tjent meget på denne nye asset klasset og derfor er det et pyramidespil skudt væk fra virkeligheden.
Det samme argumentet kunne man i det tilfælde sige om Amazone, Apple, Netflix og alle andre virksomheder og aktier der har haft positiv
fremgang over en årrække. Bitcoin prisen har udviklet sig pga. større adaption, infrastruktur og meget andet.
Er aktier et pyramide-spil?

.

Bitcoin Ponzi

.

BITCOIN ER EN PENNY STOCK OG ET PONZI SCHEME

Kritikere laver tit nedenstående bemærkning vedrørende Bitcoin som en penny stock eller Ponzi scheme:

“Bitcoin er således mere som en penny stock “, aktier i et selskab uden aktiver, ingen produkter og ingen medarbejdere eller aktier der er et rent ponzi-scheme, som Madoffs fond. Værdien af ​​bitcoin kommer kun fra en eksistensen (angiveligt) sikker ledger, der registrerer fordelingen af ​​coins blandt talrige konti (“adresser” i systemets terminologi) og tillader derfor deres anvendelse som et middel til internetbetalinger. Men penny stocks og ponzi-funds tilbyder også denne tit dette.”

.

Som alle andre penge får bitcoin sin værdi som et ”bytte-objekt” baseret på en social kontrakt blandt deltagerne i et samfund. Blockchain (den åbne ledger) holder en immutable public ledger, som gør det muligt for systemet at operere uden støtte fra en bank, stat eller nation.

Lad os se på den nøjagtige tekniske definition af en Ponzi-ordning og penny stock.

Er dette et pyramidespil?

.

Ifølge Blacks Law Dictionary er en Ponzi-scheme:

“En svigagtig investeringsordning, hvor penge, der indbetales af senere investorer, genererer kunstigt høje udbytter eller afkast for de oprindelige investorer. Penge fra de nye investorer bruges direkte til at tilbagebetale for tidligere investorer indskud og profit, normalt uden nogen form for drift eller indtægtsproducerende aktivitet. bortset fra den løbende ny funding fra nye investorer. ” 

Hovedproblemet med et Ponzi-scheme er, at de imploderer på grund af markedsmætning. Pyramide investeringsstrukturer tragter penge til toppen, samtidig med at flertallet af deltagerne i bunden bliver forladt som tilbageværende i “marked” med et værdiløst produkt.

 

Bitcoin passer ikke til definitionen af ​​Ponzi-scheme af ​​forskellige grunde:

 •      Der er ingen udbetalt udbytte til nogen investorer.
 •      Formålet med at bruge/ købe bitcoin er ikke at rekruttere nye deltagere.
 •      Der er ingen centraliseret ryg, der trækker penge op til toppen hverken manuelt eller automatisk.
 •      I modsætning til Ponzi-scheme vil Bitcoin stadig have værdi og fungere, selvom der ingen nye deltagere deltager.

Så er bitcoin som en penny stock? Ifølge Investopedia er den tekniske definition af en penny stock dette:

“En penny stock handler typisk uden for de store markedsexchanges til en relativt lav pris og har en lille markedsværdi. Disse aktier betragtes generelt som yderst spekulative og højrisiko på grund af deres manglende likviditet, store budspredninger (bid/ask), lav marketsværdi og begrænset efterspørgsel, bevågenhed og gennemsigtighed. De handler ofte counter-the-counter via OTC Bulletin Board (OTCBB) og pink ark … SEC har dog ændret definitionen til at omfatte alle aktier, der handler under 5 USD.”

.

Bitcoin er ikke som en penny stock af flere grunde:

 •      Det er ikke en aktie og repræsenterer ikke et firma.
 •      Hvis den var en aktie, ville den betragtes som en large-cap aktie med markedsværdi på omkring 110 milliarder USD.
 •      Bitcoin handler ikke under 5 USD og har meget bedre markedslikviditet end de fleste penny-aktier.
 •       Penny stocks har lidt info, Bitcoin er open source. Enhver kan gennemlæse koden og alle transaktioner fra starten.

Kritikerne fortsætter…

“Markedsprisen på bitcoin, som en penny stock eller ponzi fond, er helt spekulativ baseret på forventninger fra erhvervsdrivende om fremtidige priser, som vil være baseret på forventninger til fremtidige forventninger” (frit oversat af skribenten)

Spekulation om fremtidens fortjeneste potentiale er rygraden i alt handel.

Iværksættere starter virksomheder ved at spekulere på fremtidens vækstområder.

Investorer køber aktier, obligationer, råvarer og valutaer baseret på spekulative afkast. (vi er vel ingen der tror på at folk kun køber aktier for dividende den måtte give men også ved evt. Prisstigninger på selve aktien)

Prisen på alt er bestemt af købere og sælgere (medmindre den er stat-styret helt eller delvist) 

Faktum er at hvis ingen vil købe mælk til 5 kr. så falder prisen til et niveau hvor der er købere.
Dette er ikke et ponzi og det er ikke et pyramide-spil

 

Sikkerhed er vigtig i denne jungle, her kan du læse min bedste råd til at sikre dine værdier


Er aktier et pyramide spil? dem der købte apple i 80´erne tjener på folk nu køber meget dyrere?

.

Bitcoin er ikke en virksomhed og ikke et pyramidespil

Bitcoin har ingen fundenmentale funktioner at regne på

Flere kritiske argumenter…

“I modsætning til legitime lagre og grænser er den uendelige regression ikke i sidste ende baseret på fundamentale – fordi bitcoin ikke har nogen. Faktisk forårsager dets primære anvendelse som spekulativt finansielt instrument ekstrem pris-volatilitet, der forhindrer dets anvendelse som valuta.”

Bitcoin er et nyt paradigme i modsætning til hvad historien har set før. Den KAN bruges som valuta, råvare, netværk og immutable public ledger.

Men Bitcoin har grundlæggende fundamentale elementer som:

 •      Daglig transaktionsvolume.
 •      Elektricitet, hardware, båndbredde og opbevaring der bruges til at sikre netværket.
 •      Netværks udfordringer.
 •      Forsyning, efterspørgsel og inflationsrate.
 •      Antal ”Bitcoin”-virksomheder og deres fundamentale. Hele infrastrukturen.
 •      Beløb af investeringskapital anvendt i Bitcoin økosystemet. (marked adoption)
 •      Marked likviditet.

Flere argumenter…

“Ejerskab af bitcoins giver ikke udbytte eller renter. Selvom eventuelle brugere af bitcoin som valuta ville være forpligtet til at betale transaktionsgebyrer, vil disse gebyrer ikke blive udbetalt til bitcoin indehavere, men til de “minearbejdere”, der opretholder den immutable public ledger. – dette er et ponzi-scheme”

Minearbejdere eller miners, er jo blot folk der stiller deres computerkraft til rådighed for netværket. De ”opsamler” transaktionsgebyrer, dette gør dog ikke Bitcoin til et Ponzi-scheme. Minearbejdere fungerer som en virksomhed og tilbyder den værdifulde service til sikring af transaktioner på den immutable public ledger. Med den logik kunne vi ringe til NASDAQ, NYSE, Banker, Paypal og næsten enhver virksomhed, der opkræver et gebyr en Ponzi-scheme.

 

Et andet argument…

Tjene profit på Bitcoin

Vil du tabe eller tjene penge så er dette stedet

Du kan læse lige her hvordan jeg swingtrader bitcoin og crypto med Fundenmental analyse

“Den eneste måde at tjene penge ved at investere i bitcoins er at sælge dem til andre investorer til mere end deres købspris. Således har bitcoin den essentielle karakter af en penny stock, eller et pyramide-scheme: fortjeneste fra tidlige investorer kommer udelukkende fra investering af senere.”

Den eneste måde at tjene penge på er at sælge det til mere end hvad du købte bitcoin for.

Faktisk er dette selve definitionen af ​​ordet ”tjene” eller ”fortjeneste”

Fortjeneste definition: En økonomisk gevinst, f.eks. forskellen mellem det salgs beløb og det købs beløb, der er fundet sted.

Sidst men ikke mindst…

“Investering i bitcoin bidrager ikke til menneskehedens reelle velstand eller velvære. Det finansierer ikke oprettelsen af ​​materielle varer eller reelle tjenester. På den anden side har det ødelagt mange naive investorer, der er blevet induceret til at spare deres besparelser i det ved falske løfter om fantastiske prisstigninger i en ubestemt fremtid.”

Bitcoin som valuta kan finansiere mange ting. Bitcoin kan bruges til at finansiere start-ups og betale for varer og tjenesteydelser – dette er både sandt nu, men vil især hvis der finder mass-adoption sted blive gældende i fremtiden. ”Folk” behøver ikke “investere” i bitcoin for at kunne bruge det. Bitcoin kan for så vidt bidrage til menneskehedens trivsel bruges til at donere til mange velgørende organisationer som Røde Kors, Greenpeace, ChildFund International osv. Bitcoin og blockchain kan også fungere som et skjult underliggende system hvor brugeren aldrig har kontakt med dette direkte.

Køb af bitcoin? vi gør de på disse exchanges

.

Nemhed er nøglen

Tænk på dit mailprogram og hvor let det er at bruge. Dette er fordi der er lagt ”smarte” systemer og GUI (Grafisk brugerflade på dansk) over i stræk indviklet og teknisk system. Hvis man ikke havde dette ville ingen bruge mail udover nogle få ekstrem kompetente tekniske mennesker.

.

Ja, folk, der spekulerer i bitcoin som en investering/trade, løber risikoen for tab, da de ville investere. Vi kunne let vende den historie og sige, at folk, der investerede 100 dollar i bitcoin i 2010, lavede 1,8 millioner dollar ved udgangen af ​​2013. Eller måske spekulanter der shortede i 1200 dollar, tjente penge ved at prisen gik ned.

Udover dette bør man altid huske på at fordi et produkt/vare/asset klasse der bliver hypet som i 2017 tiltrækker desværre mange ikke kompetente mennesker ind i et marked. Det er samtidig dem der skaber et parabolic move opad og dem der stå tilbage med regningen efter. Men dette kan på ingen måde tilskrives Bitcoins skyld. Men massemedier og personer med ondsindede bagtanker ved at snyde folk.

Folk mistede også en masse penge, da dotcom-boblen styrtede, men vi laver ikke argumenter for at gør internettet ulovligt i dag, vel?. Investering kan være farligt og tage beslutninger om at købe uden at styre risikoen kan medføre økonomisk tab på alle markeder.

.

Bitcoin er kun 10 år gammel, døm den ud fra dette og ikke som 25 årig super atlet ENDNU. 

Lad mig minde om, at dette er et land og en verden hvor vi lovliggøre hasardspil som lotto målrettet mod den lavest bemidlede del af befolkningen. Hvis du havde lagt 100. kr i bitcoin hver måned fra toppen af 2013 og til i dag. så ville du sandsynligvis havde tjent langt mere end lotto.

Dette svarer måske på nogle af de kritiske spørgsmål som du selv måtte have eller kunne møde ude i den virkelige verden. Personligt er jeg i stor grad stoppet med at argumentere imod folk som ikke ønsker denne indsigt. Grunden hertil er, at jeg ikke mener jeg behøves at bruge energi på nogle som ikke ønsker denne viden. Tvivler på jeg ville havde haft energien, tid eller overskud til at forklare folk om internettet i 1998 da folk ikke troede på dette.

 

Husk på at fordi bitcoin er rent som sne og en evaluation kun målt op mod hjulet, motoren og internettet så skal man være opmærksom på sikkerheden. Hvor der er penge og hype kommer folk med mindre gode intentioner hen. Det er sket overalt og også i bitcoin. Men der er forskel på at blive snydt af en person og at bitcoin er snyd.

Du kan læse lige her 3 gode råd hvis du er ny i crypto-verdenen

.

Konklusion

En hver må selv afgøre om de synes Bitcoin og crypto er interessant for dem. både som teknologi og som investerings objekt. Faktisk fraråder jeg folk at investere i noget de ikke hverken har interesse eller viden omkring.
Men før man kritisere en NY asset og kalder det for et ponzi eller pyramidespil. Så bør man gøre sig den ulejlighed at undersøge nærmere og ikke bare følge flokken.
Bitcoin er ikke rigtig en valuta, en aktie, et ædet metal eller noget andet vi har set før. Det er en komplet ny kasse, med nye fordele og ulemper.

 

Alt ny teknologi er dårligt eller umuligt

 

.

Her under er sjove kommentarer fra eksperter om forskellige teknologier:

”- En raket vil aldrig være i stand til at forlade Jordens atmosfære, New York Times, 1936.

”- Der er ingen chance for, at iPhone vil få nogen betydelig markedsandel. Ingen chance”, udtalte Steve Ballmer den 30. april 2007.

”- De (Apple. red.) bliver ikke en seriøs spiller på mobilmarkedet, de forbliver niche. Det kan også være okay, men det berettiger ikke til al den virak, der har været omkring den, udtalte han.” – teleanalytiker John Strand

Internettet i start 90´erne . Det bruges kun til kriminalitet, porno og er anonymiseret. midt 00´erne – Google kommer til at bruge 20% af alt energi i 2020
(se Why “energy consumption” math sucks af Andreas M. Antonopoulos her)

Berlingske i 1998: ”Internettet har ingen fremtid”

”- Vi tror ikke på, at vi nogensinde får flyvende biler, menneskelige robotter og mulighed for teleportering til de varmere lande”. Udtaler David Guldager i 2013.”

Kilder: http://nyheder.tv2.dk/nyheder/berlingske-i-98-internettet-har-ingen-fremtid

.

Bemærk “citaterne” er ikke direkte oversæt og måske sammensat af flere personers ytringer online eller i medierne.
Disse skal derfor tolkes som overordnet statements og ikke direkte citat. – Jacob Skaaning

Danmarks Stærkeste Netværk af Traders

Mentortrading hjælper dig på vej med dine investeringer og trading. Bliv en del af et netværk på mere end 1700 medlemmer.

JEG HAR GLEMT MIT PASSWORD